Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Un jutge de Madrid arxiva la denúncia per les filtracions del sumari dels CDR

ACN Madrid.-El magistrat del jutjat d’instrucció 47 de Madrid, Adolfo Carretero, ha arxivat la denúncia per les filtracions del sumari dels CDR. En una interlocutòria feta pública aquest divendres, el […]

Avatar
Agències 21/02/2020

ACN Madrid.-El magistrat del jutjat d’instrucció 47 de Madrid, Adolfo Carretero, ha arxivat la denúncia per les filtracions del sumari dels CDR. En una interlocutòria feta pública aquest divendres, el magistrat argumenta que quan es va publicar la informació sobre el sumari de la investigació de l’Audiència Nacional “les actuacions ja no eren secretes” i totes les parts n’havien rebut còpia. “No està suficientment acreditat que es tracti d’un delicte de revelació de secrets” i “no pot imputar-se a una persona determinada”, diu Carretero, que conclou que “queda clar que cap funcionari judicial o policial va filtrar les actuacions a la premsa”.

El magistrat diu que no es pot determinar qui va passar el sumari a la premsa, ja que estava en mans de totes les parts. També creu que el fet que les actuacions ja no fossin secretes “no només resta gravetat a la possible conducta delictiva denunciada sinó que la pot fer atípica, ja que son nombroses les difusions públiques de diligències judicials reservades per la premsa a Espanya, sense que això doni origen a cap causa criminal”.”Estaríem davant d’una hipotètica investigació prospectiva sense dades objectives per la mateixa i que podria vulnerar els drets fonamentals de persones totalment innocents i alienes a la filtració”, afirma.