Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Un jutge de Barcelona concedeix la incapacitat permanent absoluta a una mestra amb fibromiàlgia i depressió

ACN Barcelona – El jutjat social número 7 de Barcelona ha concedit la incapacitat permanent absoluta a una mestra d’educació infantil amb fibromiàlgia, depressió i que s’havia intentat suïcidar i […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – El jutjat social número 7 de Barcelona ha concedit la incapacitat permanent absoluta a una mestra d’educació infantil amb fibromiàlgia, depressió i que s’havia intentat suïcidar i a qui la Seguretat Social li ho denegava. El jutjat li reconeix el dret de cobrar una pensió del 100% del seu sou, que supera per poc els 2.000 euros mensuals. L’informe mèdic de la Seguretat Social deia que la pacient no tenia prou afectació com per no poder treballar i que havia de seguir amb els tractaments mèdics que duia a terme perquè les lesions encara no eren definitives. No obstant, la dona va poder demostrar que la fibromiàlgia havia empitjorat, li afectava el seu dia a dia personal i laboral i que la depressió l’impedia estar en condicions de treballar.

La dona va demanar la incapacitat el febrer del 2020 i des del maig estava de baixa. El setembre següent un metge de la Seguretat Social va dictaminar que la dona patia fibromiàlgia en grau 18/18 des d’almenys el 2017 i estava en tractament, que tenia síndrome sec o de Sjögren, malaltia inflamatòria crònica, amb episodis d’exacerbació, i un trastorn depressiu des d’almenys el 2019 de característiques no invalidants. La dona va explicar que les principals dificultats que tenia per treballar eren per la depressió i per tractar amb els nens quan tenia un brot de fibromiàlgia. Un informe psiquiàtric establia que la dona patia un trastorn mixt ansiós i depressiu, reactiu a patologia orgànica, i concloïa que la dona no té limitacions psicofuncionals invalidants des del punt de vista psiquiàtric.

Per tot això, la Seguretat Social li va denegar la incapacitat al·legant que havia de seguir el tractament perquè les lesions encara no eren definitives, resolució que va ratificar un més després. El desembre passat la dona va intentar suïcidar-se amb la ingesta massiva de pastilles i va haver de ser atesa a urgències d’un hospital de Barcelona. Representada per Campmany Abogados, va anar a judici, que es va celebrar el 27 de gener passat. El 3 de febrer, el jutjat va sentenciar a favor de la dona i la va declarar afectada per una incapacitat permanent absoluta per a qualsevol professió, derivada de malaltia comuna.