Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Un informe apunta al govern de Malta com a responsable últim de l’assassinat de la periodista Daphne Caruana

ACN Brussel·les.-Un informe oficial considera que l’administració de l’estat i el govern de Malta són els responsables últims de l’assassinat de la periodista Daphne Caruana Galizia en un atemptat amb […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Brussel·les.-Un informe oficial considera que l’administració de l’estat i el govern de Malta són els responsables últims de l’assassinat de la periodista Daphne Caruana Galizia en un atemptat amb cotxe bomba l’octubre del 2017. La investigació sobre l’assassinat de Caruana, que investigava la corrupció entre l’elit política i econòmica del país, apunta a l’estat com a responsable per haver creat una “cultura de la impunitat” en “els nivells més alts”. Segons el document, de més de 400 pàgines, l’administració de l’estat també va “fallar a l’hora de “reconèixer els riscos immediats i reals” que patia la vida de la periodista i “va fallar a l’hora de fer passos raonables per evitar-los”.

L’exprimer ministre Joseph Muscat va dimitir al desembre del 2019 després que es detinguessin persones pròximes a ell per l’assassinat.