Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Un incendi per tenir la llum punxada delata un cultiu de 500 plantes de marihuana a Santa Eulàlia de Ronçana

ACN Santa Eulàlia de Ronçana.-Un incendi en un comptador de la llum manipulat ha delatat una plantació de marihuana amagada en una casa de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). […]

Agències 11/06/2021

ACN Santa Eulàlia de Ronçana.-Un incendi en un comptador de la llum manipulat ha delatat una plantació de marihuana amagada en una casa de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). Els fets van passar el 4 de juny al voltant de les 9.30 h, quan els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van acudir a un incendi en una casa, dins la qual van trobar 500 plantes de marihuana i tot un sistema elèctric fraudulent, causant de l’incendi. Segons la investigació, el frau per tenir la llum punxada sumava més de 6.600 euros. Pel cultiu i pel frau elèctric, els agents van detenir un home de 48 anys i veí del poble. Els Mossos d’Esquadra lamenten que aquest 2021 hi ha hagut 13 incendis per aquest tipus de connexions al conjunt de la Regió Metropolitana Nord.

La policia recorda, per exemple, que el 13 de maig un incendi va cremar totalment una casa a Vallromanes, on es van trobar 600 plantes de marihuana distribuïdes en tres pisos. El propietari, de 60 anys i veí de Blanes, va ser detingut per un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric que superava els 9.500 euros.Els Mossos recalquen que treballen coordinadament amb les administracions i les companyies elèctriques per localitzar i millorar l’estat de les infraestructures manipulades, tant per la seguretat comunitària com per evitar els talls de llum que provoquen aquestes situacions.