Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Un homenatge teatral a Benet i Jornet obrirà la nova temporada a la Sala Beckett

ACN Barcelona.-La Sala Beckett inaugurarà la propera temporada amb ‘Descripció d’un paisatge’, de Josep Maria Benet i Jornet, amb direcció del també director del teatre, Toni Casares. L’obertura és un […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-La Sala Beckett inaugurarà la propera temporada amb ‘Descripció d’un paisatge’, de Josep Maria Benet i Jornet, amb direcció del també director del teatre, Toni Casares. L’obertura és un homenatge al dramaturg mort l’abril del 2020 en plena pandèmia, com a reconeixement i record cap a un dels autors catalans més importants de tots els temps. L’espectacle s’estrenarà el 29 de setembre però la sala haurà obert portes uns dies abans, amb un triple concert del conjunt Ovidi4 els dies 16, 17 i 18 de setembre, que reincideixen al teatre del Poblenou en aquesta ocasió amb el guitarrista Toti Soler. La Beckett ha posat a la venda les entrades per a tots dos espectacles aquest dimecres.

Els dies 16, 17 i 18 de setembre, la Sala torna a acollir Ovidi4, el grup format pel poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernàndez i la cantant Mireia Vives. La formació, que versiona cançons d’Ovidi Montllor però també recupera temes i textos de diversa índole, comptarà en aquesta ocasió amb el guitarrista Toti Soler, inseparable acompanyant de l’Ovidi. El concert forma part del Festival Alcools, que aquesta temporada 2021-22 arriba a la seva novena edició.El primer espectacle teatral de la temporada, ‘Descripció d’un paisatge’, es podrà veure del 29 de setembre al 31 d’octubre. És una coproducció entre la Sala Beckett i el Teatre Principal de Palma d’un dels textos més estimats per l’autor: L’espectacle serà dirigit per Toni Casares, que comptarà amb Enka Alonso, Ona Borràs, Màrcia Cisteró, Francesc Ferrer, Pep Ferrer, Carles Martínez, Òscar Rabadan i Fina Rius en el repartiment. Els assajos han arrancat aquest mes de juliol.L’obra de Benet i Jornet succeeix en una ciutat mediterrània imaginària, on un cap d’Estat totalitari ha decidit evolucionar cap a la democràcia. Ara, dues filles d’un dissident tornen de l’exili. Tenen por, però estan disposades a exercir la seva revenja personal. En aquesta obra Josep M. Benet i Jornet reflexionava, a finals dels setanta, sobre l’equilibri entre un fort compromís ideològic i el dret a viure fràgilment la vida pròpia.