Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Un grup d’il·lustradores pinten un mural feminista a les parets de l’antiga presó de La Model

ACN Barcelona.-Un grup d’il·lustradores ha pintat un mural feminista a les parets de l’antiga presó de La Model. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins dels actes de la celebració […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN Barcelona.-Un grup d’il·lustradores ha pintat un mural feminista a les parets de l’antiga presó de La Model. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins dels actes de la celebració del Dia Internacional de les Dones i que vol reivindicar, a través de les exploracions i propostes creatives de cadascuna de les artistes, la necessitat de seguir visualitzant la lluita de totes les dones de Barcelona i les polítiques amb perspectiva de gènere que s’apliquen a la ciutat. D’aquesta forma, sota el lema ‘Juntes, diverses i rebels’ representa la diversitat de les dones i els diferents papers que tenen a la societat. Tot plegat a través de la creació de diversos personatges que tenen en comú la força i el valor de la lluita feminista.

L’acció ha començat a dos quarts de nou del matí d’aquest dilluns als murs dels carrers Provença i Entença, i hi han participat les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevilla. La intenció de l’obra és també convidar a reflexionar sobre la capacitat reivindicativa de l’art – concretament l’urbà – com a element catalitzador de processos socials, polítics i comunitaris.El mural s’ha realitzat en col·laboració amb el diari il·lustrat ‘Femiñetas’, una publicació feminista produïda i editada a Barcelona des de l’any 2018 i que compta amb una tirada de 1.000 exemplars.