Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Un grup de picaportes assessora els veïns d’Horts de Miró de Reus en consum energètic

ACN Reus.-Un equip de sis persones i un coordinador han visitat 526 habitatges del barri Horts de Miró de Reus per informar-los sobre com reduir la despesa dels subministraments energètics […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Reus.-Un equip de sis persones i un coordinador han visitat 526 habitatges del barri Horts de Miró de Reus per informar-los sobre com reduir la despesa dels subministraments energètics i ajudar-los en situacions de pobresa energètica. La iniciativa, titulada A-porta, ja s’ha dut a terme en diferents barris de Catalunya i a Reus va començar l’1 de març i acabarà el 31 d’agost. Els sis picaportes són persones del barri que acompanyen i assessoren els seus veïns. Les visites les acabaran el 31 de juliol i durant l’agost gestionaran la informació recollida en les més de cent visites que han pogut concretar. A més, també han recollit informació sobre la situació general del veïnat i han informat sobre recursos per combatre la pobresa energètica, com el bo social.

Aquest divendres, representants de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), del projecte, de l’Ajuntament de Reus i dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona de la Generalitat, han participat en una reunió de treball sobre el desplegament d’A-porta. Segons ha informat la CONFAVC, els picaportes han passat una mitjana de més de 50 minuts a cada habitatge i han assessorat sobre qüestions com l’estat dels comptadors, l’ajust dels consums a les necessitats reals o l’aïllament dels habitatges. A més, han revisat tots els subministraments energètics -electricitat, aigua i gas-. En el cas que detectin altres problemàtiques en fan un seguiment amb la intervenció dels serveis socials.A més d’aquest programa, durant l’any 2018 un miler de persones de Reus van aprendre com estalviar en la factura d’electricitat, gas i aigua, mitjançant tallers a través del Punt d’Assessorament Energètic (PAE).