Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Un fort dispositiu policial evita el contacte entre la manifestació de policies nacionals i la convocada per Arran

ACN Barcelona.-Un fort dispositiu policial ha evitat aquest divendres que dues manifestacions de signe antagònic es trobessin a la plaça Sant Jaume: la dels sindicats policials espanyols i la convocada […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-Un fort dispositiu policial ha evitat aquest divendres que dues manifestacions de signe antagònic es trobessin a la plaça Sant Jaume: la dels sindicats policials espanyols i la convocada per Arran. A la concentració policial hi havia una cinquantena de persones, entre elles el candidat de Vox, Ignacio Garriga, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, i el regidor del PPC a l’Ajuntament de Barcelona Josep Bou. Pel que fa a la d’Arran, convocada una hora abans per intentar evitar l’altra, una línia d’antiavalots ha evitat que uns 50 manifestants accedissin a Sant Jaume, i s’han hagut de quedar a la plaça Sant Miquel. En veure que no podien avançar, ha començat a caminar per carrerons, han travessat la Rambla i han acabat desconvocant al Raval.

‘Fora les forces d’ocupació’, ‘Fora policia, tortura i assassina’ i ‘Fora feixistes dels nostres barris’ són alguns dels lemes que han cridat els manifestants convocats per Arran. Els Mossos d’Esquadra han identificat a tothom que s’intentava apropar a Sant Jaume. El diputat de la CUP Carles Riera ha intentat parlar amb els Mossos perquè permetessin que la manifestació d’Arran entrés a Sant Jaume. La concentració policial estava convocada per JUSAPOL, JUPOL i JUCIL amb l’objectiu de demanar la declaració de Catalunya com a Zona d’Especial Singularitat i en protesta per “l’abandonament que viuen en aquesta regió els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per part del govern d’Espanya”.Les tres organitzacions han denunciat el clima de “creixent fustigació, atacs, odi i rebuig cap als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, així com la tensió que pateixen els seus familiars des de l’inici del procés independentista”. Això s’ha incrementat, diuen, amb la campanya electoral, on partits independentistes “han promès expulsar els agents”. “Proclames polítiques busquen provocar odi i augmentar els atacs cap als policies”, han afegit.