Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Un facultatiu de l’Arnau de Vilanova i investigador de l’IRBLleida rep una beca per investigar sobre el càncer gàstric

ACN Lleida.-La Fundación Merck Salud ha concedit una beca de 30.000 euros per desenvolupar un projecte de recerca en l’àrea d’immuno-oncologia al facultatiu d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Arnau de […]

Agències 17/05/2021

ACN Lleida.-La Fundación Merck Salud ha concedit una beca de 30.000 euros per desenvolupar un projecte de recerca en l’àrea d’immuno-oncologia al facultatiu d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i investigador del grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC) de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Robert Montal. La investigació se centrarà a proporcionar biomarcadors de resposta i resistència a la immunoteràpia per a poder oferir un tractament personalitzat a les persones que pateixen càncer gàstric avançat. En concret, analitzarà mostres de pacients tractats a l’Hospital Arnau de Vilanova per un adenocarcinoma gàstric, segons han explicat des de l’IRBLleida.

L’equip de recerca està format per les investigadores del grup GReBiC de l’IRBLleida, Eva Parisi i Anabel Sorolla, el facultatiu especialista d’Anatomia Patològica de l’HUAV, Felip Vilardell, i el metge d’Oncologia Mèdica de l’HUAV, Joel Veas.Montal ha explicat que aquesta ajuda els permetrà “entendre millor perquè alguns pacients amb càncer gàstric responen positivament a la immunoteràpia” i, de la mateixa manera, “buscar mecanismes per sensibilitzar els tumors que són intrínsecament resistents a aquests tipus de tractaments”. Les Ajudes Merck d’Investigació estan destinades a finançar projectes de recerca inèdits presentats per a personal investigador que fan la seva investigació a l’estat espanyol en un període d’un a tres anys. En el cas de l’àrea immuno-oncològica, es van presentar 51 propostes i el jurat va destacar la proposta de l’equip lleidatà.