Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Un expert del Consell d’Europa critica que “el codi penal espanyol és molt dur” i imposa penes “molt llargues”

ACN Brussel·les.-L’expert del Consell d’Europa Marcelo F. Aebi ha criticat que “el codi penal espanyol és molt dur” i imposa penes “molt llargues”. En declaracions a l’ACN, l’investigador que ha […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Brussel·les.-L’expert del Consell d’Europa Marcelo F. Aebi ha criticat que “el codi penal espanyol és molt dur” i imposa penes “molt llargues”. En declaracions a l’ACN, l’investigador que ha liderat el darrer informe de l’organització regional sobre les presons europees ha remarcat que la duresa de les condemnes a Espanya “té una influència en una taxa més alta de població penitenciària”. Si bé ha constatat que en els darreres anys el nombre de presos a l’Estat ha disminuït, Aebi ha assegurat que “si no ho fa més, és perquè les penes que s’apliquen són molt llargues”. D’altra banda, ha recordat que “el percentatge de gent que està a presó preventiva és relativament baix” a Espanya. Preguntant per la polèmica sobre l’ús de la presó preventiva en el cas de l’1-O, Aebi ha apuntat que “la imatge de la justícia està basada en una sèrie de casos molt mediàtics”.

“La majoria de casos que tracten els tribunals no són de tal complexitat, el que permet que el moviment de gent condemnada sigui més ràpid del que es podria imaginar”, ha explicat.