Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Un estudi revela que les noves variants del coronavirus són més infeccioses en deixar de perdre material genètic

ACN Barcelona – Al llarg de la pandèmia de la covid-19, han sorgit diverses variants del coronavirus capaces de desplaçar les altres. Les variants apareixen com a conseqüència del procés […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – Al llarg de la pandèmia de la covid-19, han sorgit diverses variants del coronavirus capaces de desplaçar les altres. Les variants apareixen com a conseqüència del procés de mutació que té lloc quan es copia el genoma viral. Investigadors de Vall d’Hebron han trobat que el virus es beneficia d’un mecanisme per produir o deixar de produir genomes defectius, és a dir, genomes que perden part del material genètic, clau per infectar noves cèl·lules. Les variants de l’inici perdien part del material genètic mentre que alfa, beta o delta ja no generen genomes defectius i això fa que siguin més eficients per infectar. “Sembla que els genomes defectius juguen un paper important en l’evolució d’aquest virus”, diu l’investigador Josep Quer a l’ACN.

L’estudi s’ha publicat a la revista ‘Scientific Reports’ i ha estat liderat pels grups de Malalties Hepàtiques i de Microbiologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) amb els Serveis de Microbiologia, Bioquímica Clínica i Medicina Preventiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.