Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Un estudi relaciona una major flexibilitat de les articulacions dels gossos amb l’angoixa

ACN Barcelona.-Un estudi mostra la primera evidència en una espècie no humana entre la laxitud en les articulacions i l’excitabilitat. Els gossos amb més mobilitat i flexibilitat tenen més tendència […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Barcelona.-Un estudi mostra la primera evidència en una espècie no humana entre la laxitud en les articulacions i l’excitabilitat. Els gossos amb més mobilitat i flexibilitat tenen més tendència als problemes d’angoixa, segons aquest treball elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM). Aquesta vinculació entre la laxitud del col·lagen i l’ansietat ja s’havia demostrat en humans. Els investigadors han analitzat conjuntament 13 característiques del comportament de l’animal i la mobilitat del maluc en un total de 5.575 gossos domèstics. Els resultats suggereixen una associació entre la hipermobilitat del maluc i una activació cerebral vinculada a les emocions, amb resultats similars als observats en les persones.

En el cas dels humans els investigadors havien observat que aquesta relació es fa palesa amb un increment de manifestacions d’ansietat, por, agorafòbia i pànic. Aquest nou estudi, publicat a la revista ‘Scientific Reports’, suggereix que aquest vincle podria ser molt antic des del punt de vista de l’evolució i una característica universal en els mamífers.