Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Un estudi israelià revela que la variant sud-africana és més resistent a la vacuna contra el coronavirus de Pfizer

ACN Barcelona.-Un estudi fet per científics israelians revela que la variant sud-africana és més resistent que la britànica a la vacuna contra el coronavirus de Pfizer, tot i que no […]

Avatar
Agències 11/04/2021

ACN Barcelona.-Un estudi fet per científics israelians revela que la variant sud-africana és més resistent que la britànica a la vacuna contra el coronavirus de Pfizer, tot i que no especifica el grau de resistència. Segons ha difós aquest diumenge Reuters, la investigació s’ha fet amb una mostra d’unes 800 persones i ha identificat que els casos de contagi amb aquesta variant era més elevat en persones vacunades amb dues dosis era superior a les que només en tenien una. L’estudi ha detectat que entre les persones contagiades després de rebre la segona dosis de la vacuna, el percentatge de pacients portadors de la variant sud-africana va ser del 5,4%, mentre que en el grup de control de persones no vacunades la xifra va ser d’un 0,7%.

La investigació, feta per investigadors de la principal mútua de salut israeliana, Clalt, i amb la col·laboració de la Universitat de Tel Aviv, ha identificat que entre els pacients infectats després de 14 dies de rebre la primera dosi de Pfizer, menys del 0,5% s’havia contagiat per la variant sud-africana. Aquesta xifra va ser gairebé idèntica en analitzar un grup de control, compost per la mateixa quantitat de pacients i d’edats similars que no havien rebut la vacuna.”Trobem una taxa desproporcionadament més gran de la variant sud-africana entre les persones vacunades amb la segona dosis si ho comparem amb el grup no vacunat. Això significa que aquesta mutació pot, en cert grau, travessar la protecció de la vacuna”, ha detallat Adi Stern de la Universitat de Tel Aviv.