Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Un estudi de la UAB conclou que una dieta hipocalòrica atenua canvis cerebrals vinculats a la pèrdua de memòria per edat

|

- Publicitat -

ACN Cerdanyola del Vallès – Un estudi coordinat des de l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB) ha permès determinar que una dieta de restricció calòrica atenua els canvis cerebrals vinculats a la pèrdua de memòria associada amb l’envelliment. La investigació s’ha fet en rates velles, on es demostra l’efecte sobre l’hipocamp, una estructura cerebral crítica en processos d’aprenentatge i memòria. Els resultats corroboren que hi ha una millora cognitiva derivada de la dieta i conclouen que va lligada a una reducció dels nivells d’inflamació i pèrdua neuronal a l’hipocamp.

Els investigadors han comprovat en l’estudi la capacitat de memòria i aprenentatge en rates amb dietes de restricció calòrica en comparació amb rates que disposen d’aliment de manera constant, per analitzar els efectes en l’hipocamp. Els resultats demostren que el grup que ha seguit una dieta hipocalòrica presenta més bons resultats en el test de reconeixement espacial d’objectes, una prova de memòria que permet avaluar, entre d’altres, el funcionament de l’hipocamp.

Publicitat

Les dades obtingudes suggereixen que aquesta millora va lligada a una reducció tant de la pèrdua neuronal associada a l’edat com de l’activitat inflamatòria en aquesta estructura. En aquest sentit, els resultats posen en evidència els efectes de la dieta hipocalòrica en la preservació de les funcions de l’hipocamp i en la reducció de la neuroinflamació associada a l’envelliment, i dona suport a les intervencions a aquest nivell per millorar la qualitat de vida de les persones grans, segons detallen els investigadors.  

L’estudi posa de manifest el potencial dels canvis en els hàbits, com ara les modificacions de la dieta, per promoure un envelliment saludable del cervell i prevenir els dèficits cognitius relacionats amb l’edat. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió