Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un estudi d’ACCIÓ identifica 458 oportunitats de negoci a més de cent països per a empreses catalanes

ACN Barcelona.-Un estudi d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- ha identificat 458 oportunitats de negoci a més de cent països per a companyies […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-Un estudi d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- ha identificat 458 oportunitats de negoci a més de cent països per a companyies catalanes. Per localitzar-los, ACCIÓ ha tingut en compte variables com la relació de Catalunya amb altres estats, la facilitat per fer negocis o el potencial de mercat dels sectors, així com una valoració de la xarxa d’oficines exteriors de la mateixa organització. Segons l’informe, els sectors amb més projecció són les ciències de la vida, la maquinària i la manufactura avançada i l’agroalimentació. A banda, un 20% de les oportunitats tenen relació amb necessitats que han sorgit arran de la covid-19, en àmbits com la telemedicina o el comerç electrònic.

Dins les ciències de la vida, ACCIÓ assenyala que les principals oportunitats es troben en segments com els equipaments mèdics innovadors, les solucions per a la telemedicina o en projectes de recerca i desenvolupament de productes farmacèutics. Pel que fa a la maquinària i als béns d’equip, destaca el potencial de la indústria 4.0 i la impressió 3D, així com noves solucions relacionades a la cadena de valor del sector alimentari.Pel que fa als diferents mercats, la Generalitat apunta que la majoria d’oportunitats es concentren a l’Àsia, on destaquen països com l’Índia, Indonèsia i Vietnam. A Europa prenen rellevància Rússia, França i Alemanya, mentre que Kenya, Ghana i Etiòpia obren les portes al mercat africà.ACCIÓ ja ha posat a disposició de totes les empreses aquesta informació, que es pot consultar a través del ‘Recomanador d’Oportunitats de Negoci Internacionals’, una eina disponible a la web de l’agència on les companyies poden sol·licitar entrevistes personalitzades amb els directors de les 40 oficines que ACCIÓ té repartides pel món. Durant el primer semestre d’aquest exercici, l’ens ha donat suport a la internacionalització de 740 empreses catalanes, un 13% més respecte al mateix període de l’any anterior.