Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Un estudi afirma que 9 de cada 10 titulats treballa i més de la meitat té contractes indefinits

ACN Barceç.-Nou de cada 10 persones titulades treballa, una taxa gairebé igual a la que hi havia abans de la crisi del 2008. Aquesta és una de les conclusions de […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barceç.-Nou de cada 10 persones titulades treballa, una taxa gairebé igual a la que hi havia abans de la crisi del 2008. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi d’inserció laboral 2020 de les universitats catalanes elaborat per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), amb dades prèvies a la crisi de la covid-19. A més, 9 de cada 10 persones realitzava funcions de nivell universitari, més de la meitat gaudia de contractes indefinits i més de la meitat percebia ingressos mensuals superiors als 2.000 euros bruts. Els resultats varien segons l’àmbit de coneixement, ja que per exemple les enginyeries i l’arquitectura continuen tenint major ocupació (93%) i de millor qualitat en comparació amb les humanitats (82%).

D’altra banda, millora el nivell de competències adquirit per part dels titulats i es manté així la tendència positiva en aquest àmbit. El director d’AQU Catalunya, Martí Casadesús, ha destacat que les millores substancials es produeixen en expressió oral, treball en equip i formació pràctica. Casadesús ho ha atribuït a “l’immens esforç que s’ha fet en els darrers anys des de les institucions universitàries i el seu professorat per transformar la forma d’impartir els ensenyaments universitaris”. Pel que fa a la satisfacció dels estudiants respecte a la carrera cursada, es manté estable en graus i doctorats, mentre que passa del 65% al 71% en el cas dels màsters. L’estudi revela els resultats a partir d’una mostra de gairebé 30.000 respostes de persones titulades de grau, màsters i doctorats. El treball de camp es va iniciar el primer trimestre del 2020 i ha finalitzat recentment.