Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Un ‘escape room’ i un puzle amb les cigonyes de Lleida, les novetats del 29è Cucalòcum

ACN Lleida.-La 29a edició del Cucalòcum, el Saló de la Infància i la joventut de Lleida, i la 14a de Cucaesport han obert portes aquest divendres als pavellons 3 i […]

Avatar
Agències 27/12/2019

ACN Lleida.-La 29a edició del Cucalòcum, el Saló de la Infància i la joventut de Lleida, i la 14a de Cucaesport han obert portes aquest divendres als pavellons 3 i 4 de la Fira de Lleida oferint 50 propostes lúdiques, educatives, culturals, esportives i solidàries . Entre les novetats d’enguany hi ha l”escape room’ familiar “Podreu salvar al Pitxo?”, i l’activitat “Juguem amb les cigonyes de Lleida”, organitzada per l’entitat ecologista Ipcena per conscienciar als infants sobre la necessitat de protegir aquestes aus. El parc es fa del 27 de desembre al 4 de gener i des de Fira de Lleida esperen mantenir els 45.000 visitants d’edicions anteriors.

“Juguem amb les cigonyes de Lleida” és un puzle gegant de 10 metres de llargada per 1,10 metres d’alçada format per 60 peces en què s’hi veuen diverses cigonyes a espais emblemàtics de la ciutat com la Catedral, el riu Segre o la Seu Vella, entre altres. A més de jugar, els nens i nenes també poden aprendre quina és l’alimentació d’aquestes aus, com fan els nius i quins problemes tenen derivats de la contaminació.Una altra de les activitats destacades és la d’aprendre a fer pa, que organitza el Gremi de Forners de Lleida. Aquesta proposa que cada infant pugui fer un panet sota la supervisió d’un forner. A més, el dia 2 de gener també hi haurà un taller per a que els infants puguin elaborar i farcir el seu tortell de reis. El gremi preveu que hi passin més de 3.000 infants i que s’utilitzin uns 350 quilos de farina i uns 400 petits tortells. Aquest divendres al migdia l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha inaugurat el parc. Pueyo ha indicat que Fira de Lleida té “compromisos socials i cívics” al marge de la seva “important dimensió internacional”, i ha afegit que el Cucalòcum és, “sens dubte”, el “gran” compromís social i cívic amb els nens i nenes de Lleida. En aquest sentit, ha assenyalat que és “un gran plaer” inaugurar el parc amb els infants de la ciutat.En la mateixa línia s’ha expressat el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, que ha dit que el Saló de la Infància i la Joventut pretén “cobrir l’espai de vacances” dels nens i nenes amb activitats lúdiques i esportives, però també de conscienciació. L’objectiu és “aprofitar aquests dies perquè els nens i nens s’ho passin bé i, a la vegada, puguin rebre missatges que siguin interessants per al seu creixement”, ha explicat. La 29a edició del Cucalòcum i la 14a de Cucaesport es poden visitar fins el 4 de gener als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, de les 10 a les 14h i de les 16 a les 20h. El dia 1 de gener, el recinte del parc estarà tancat.