Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Un equip de 140 voluntaris de Palafolls confia en produir 25.000 mascaretes per prevenir el contagi del coronavirus

ACN Palafolls.-Un equip de 140 voluntaris i treballadors de l’Ajuntament de Palafolls coordinats per la policia municipal, confien en produir prop de 25.000 mascaretes per prevenir el contagi del coronavirus. […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Palafolls.-Un equip de 140 voluntaris i treballadors de l’Ajuntament de Palafolls coordinats per la policia municipal, confien en produir prop de 25.000 mascaretes per prevenir el contagi del coronavirus. Fins ara s’han fabricat més de 5.000 unitats i també centenars de davantals i bates integrals de quirófan per assortir hospitals i residències. “Les iniciatives que s’estan emprenent transcendeixen fora de les fronteres del municipi”, han comentat els responsables municipals que asseguren que l’objectiu és ajudar els centres sanitaris d’arreu del territori i alhora poder proporcionar mascaretes per a tots els ciutadans de la població. El passat cap de setmana van entregar 200 davantals de plàstic a l’Hospital de Calella.

L’equip de voluntaris està format per una vuitantena de cosidores, diverses rentadores de màscares, transportistes i un equip tècnic que elabora els patrons, talla el material i assessora sobre la confecció del material de protecció pels sanitaris. Entre les iniciatives per pal·liar la transmissió del virus, l’Ajuntament de Palafolls ha adquirit quatre màquines d’ozó que gestiona la policia local amb l’objectiu de coordinar tasques de desinfecció a comerços i espais on conflueixen col·lectius en risc com residències de gent gran o el centre Pinya de Rosa.També s’han reorganitzat els serveis municipals mitjançant la reassignació de tasques per part del personal laboral i s’han posat a l’abast de tota la població tres línies d’atenció telefònica. D’altra banda, des de la regidoria de Gent Gran es continua obrint ràtios i fent seguiment de totes les persones majors de cinquanta anys. Alhora, s’han iniciat programes de col·laboració veïnal conjuntament amb urbanitzacions i associacions de veïns.A més, s’han recollit i entregat diverses màscares d’snorkel a diversos hospitals.