Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Un dron sobrevola Sant Cugat del Vallès per demanar als ciutadans que respectin el confinament

ACN Sant Cugat del Vallès.-Un dron ha sobrevolat aquest divendres la localitat de Sant Cugat del Vallès per demanar els ciutadans que respectin el confinament. L’aparell, que disposa d’un altaveu […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Sant Cugat del Vallès.-Un dron ha sobrevolat aquest divendres la localitat de Sant Cugat del Vallès per demanar els ciutadans que respectin el confinament. L’aparell, que disposa d’un altaveu que va emetent un missatge d’alerta, sobrevolarà diferents espais de la ciutat. Segons ha explicat l’alcaldessa de la població, Mireia Ingla, “incidirà especialment en espais verds i parcs”, perquè són les zones “on més està costant que la ciutadania compleixi amb el confinament”. La iniciativa forma part d’una prova pilot que el consistori ha pogut dur a terme gràcies a l’empresa Mars Intelligence, responsable del dron. La batlle ha apuntat que avaluaran la seva utilitat i no descarta repetir l’experiència més endavant.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha reiterat que el millor que poden fer els ciutadans és “quedar-se a casa”. Assegura que “venen dies complicats en què les autoritats sanitàries diuen que això s’escamparà més” i indica que s’han de fer servir “tots els recursos possibles” per conscienciar la població.L’aparell que ha sobrevolat durant dues hores diferents espais de la ciutat és dron amb càmera i altaveus integrats, que l’empresa Mars Intelligence ha posat a disposició del consistori de forma gratuïta. En aquesta primera experiència només s’ha utilitzat la funció d’altaveu, per difondre un missatge que l’equip de govern ha enregistrat i que la Policia Local també estendrà pel municipi a través dels cotxe patrulla. Segons ha assenyalat l’alcaldessa, s’ha incidit especialment en les nombroses zones verdes de la ciutat, sobretot en les que es troben a tocar de Volpelleres i Can Mates. “Aquesta mena de punts són on més ens està costant que es compleixi el confinament”, apunta. Alhora remarca que “les sortides a la via pública han de ser per una necessitat o per urgència”. Pel que fa a la possibilitat que l’Ajuntament faci servir aquesta eina de forma habitual, Ingla ha explicat que analitzaran la seva utilitat i ha dit que no descarten repetir l’experiència en un futur. Pe la seva banda, Vicenç Guillem, un dels responsables de Mars Intelligence, ha explicat que han decidit posar aquests aparells a disposició de diverses administracions per “ajudar” en un moment tant complicat com el que s’està vivint. Guillem ha destacat la utilitat d’aquesta mena de drons, perquè permet a la policia “dur a terme la seva feina amb major tranquil·litat i reduint el risc de contagi, ja que l’aparell emet el missatge i l’agent no ha d’apropar-se al ciutadà”.