Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Un director de cinema que fa pel·lícules que tothom odia protagonitza ‘¡Corten!’

ACN Barcelona.-El director de cinema Marc Ferrer estrena al D’A Film Festival Barcelona ‘¡Corten!’, una pel·lícula, que ell protagonitza, sobre un cineasta sense èxit que es veu immers en el […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-El director de cinema Marc Ferrer estrena al D’A Film Festival Barcelona ‘¡Corten!’, una pel·lícula, que ell protagonitza, sobre un cineasta sense èxit que es veu immers en el rodatge de la seva nova pel·lícula, un ‘giallo’, al temps que s’estan produint uns terribles assassinats a Barcelona, i sembla que tots aquests tenen relació amb el director. La cinta, explica Ferrer en una entrevista amb l’ACN, tracta sobre “un director de cinema que fa pel·lícules que tothom odia però ell està vampiritzat pel cinema i no pot deixar de fer-ne”. ‘¡Corten!’ es projecta a la secció ‘Direccions’ aquest dijous i divendres al Teatre del CCCB i el dia 9 al Zumzeig.

Ferrer indica que el cinema que fa ell hi ha espectadors que hi connecten i altres que l’odien. De fet, assegura que ‘¡Corten!’ és una caricatura del què li passa a ell. “Em semblava divertit crear un personatge de ficció que és un director que té una necessitat de fer una pel·lícula rere l’altre, però a la vegada mai té èxit i tothom l’odia”, apunta. En aquest context, el director juga a fer “una pel·lícula dins d’una pel·lícula”, ja que en els primers moments el protagonista, Marcos Ferrer, rep a persones que volen actuar en la seva nova cinta, al temps que van tenint lloc una sèrie d’assassinats. El director homenatja el gènere italià ‘giallo’ que té com a grans representants els directors Mario Bava i Dario Argento. En aquest sentit, Ferrer assenyala que volia treballar la part visual, de la fotografia i dels colors com passa en els llargmetratges d’aquest gènere. Ferrer ressalta que la pandèmia de la covid-19 va ser molt positiva pel projecte perquè en el seu cas quan té una pel·lícula al cap la vol rodar ràpidament. Ell, com manifesta, tenia dates del rodatge prèvies a la pandèmia i va frenar el projecte, però el va ajudar a treballar el guió i a reflexionar sobre la cinta. A més de Marc Ferrer, actuen al film La Prohibida, Samantha Hudson, Marga Sardà, Gregorio Sanz, Maria Sola, Saya Solana, Paco Serrano i Álvaro Lucas.D’AA Ferrer li feia “molta il·lusió” estrenar ‘¡Corten!’, en la qual hi participa Filmin, al D’A Film Festival Barcelona perquè és el lloc on ha estrenat tots els seus llargmetratges. “Ens havíem plantejat portar-la a altres festivals, però amb la pandèmia hi ha un tap de pel·lícules als certamens i volia que es veiés el màxim possible i el D’A és un aparador ideal”. La seva idea posterior és enviar-la a altres certamens i quan acabi el recorregut que es pugui estrenar en sales i que després arribi Filmin.