Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Un detingut a Sant Vicenç de Castellet per causar aldarulls i agredir veïns i policies des d’un pis ocupat

ACN Sant Vicenç de Castellet.-La Policia Local de Sant Vicenç de Castellet (Bages) ha detingut un home per causar aldarulls i agredir veïns i agents del cos. Va passar la […]

Agències 09/11/2020

ACN Sant Vicenç de Castellet.-La Policia Local de Sant Vicenç de Castellet (Bages) ha detingut un home per causar aldarulls i agredir veïns i agents del cos. Va passar la nit de divendres en un pis ocupat del carrer Doctor Trias. Segons informa l’Ajuntament, s’està treballant amb el propietari de l’immoble, que ja ha denunciat l’ocupació del pis a la justícia, perquè s’ordeni desallotjament de la finca. L’alcaldessa del municipi, Adriana Delgado, remarca la situació és “insostenible” i demana suport policial, institucional i jurídic per frenar les “ocupacions delinqüencials que afecten la convivència de manera greu”. I reclama solucions urgents.

Aquest cap de setmana la col·laboració ciutadana i la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet han aconseguit evitar una ocupació al carrer Rafael de Casanova en un pis propietat de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. L’Ajuntament està en contacte amb la propietat que s’ha compromès a col·locar una porta per dissuadir les ocupacions.Des del consistori asseguren que la “pressió” per evitar noves ocupacions de caràcter conflictiu “no s’aturen”. En els últims dies, Endesa ha tallat el subministrament elèctric als edificis situats al número 69 del carrer Roger Llúria i el 105 del carrer Llibertat. Es tracta de pisos propietats de bancs o grans tenidors i s’està treballant per accelerar els desallotjaments. Aquesta és una problemàtica que preocupa. El mes passat, veïns del municipi van presentar una instància amb prop de 1.900 signatures per exigir solucions immediates i denunciar “amenaces constants”. Per la seva banda, l’Ajuntament va anunciar el setembre que es farien inspeccions juntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per detectar ocupacions de caràcter conflictiu que afecten la convivència dels veïns i iniciar els tràmits per denunciar-los.