ACN Girona – Un 8,75% dels alumnes que estudien en centres públics de Girona estudia l’assignatura de religió catòlica. Això representa que només hi ha 10.225 infants i joves que optin per fer aquesta matèria a l’escola i l’institut. Aquesta xifra és una mica superior si s’hi afegeixen les escoles cristianes que té la diòcesi de Girona, arribant al 24,89%. En total, el bisbat assegura que hi ha 29.101 alumnes en tota la diòcesi. Per altra banda, asseguren que “hi ha centres amb places vacants” tant en el cas de primària, com en el de la ESO perquè “no hi ha docents amb la titulació escaient per cobrir-les”. Per això, animen al estudiants que es treguin la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA) i puguin fer classes de religió catòlica.
Una quarta part dels alumnes de centres públics i de titularitat de l’església cristiana estudien religió catòlica a primària i l’ESO a Girona. Es tracta de 29.101 infants i joves arreu de la demarcació. De tots ells, la majoria (18.876) provenen d’escoles cristianes. De fet, només un 8,75% dels alumnes que cursen els seus estudis en centres de titularitat pública a la demarcació escullen fer aquesta matèria. Això suposa un total de 10.225 alumnes d’arreu de les comarques gironines. Així ho ha anunciat el Bisbat de Girona aquest dijous en una roda de premsa.
El delegat episcopal d’Ensenyament i de l’Escola Cristiana del Bisbat de Girona, Pere Micaló, ha destacat que aquest curs han pogut normalitzar les classes de religió catòlica després que hagin desaparegut els grups bombolla a les aules. Tot i així, “no s’ha recuperat” el volum d’estudiants que hi havia de la matèria en els centres públics abans de la pandèmia.
Micaló ha explicat que les estadístiques s’expliquen per la piràmide d’edat de l’alumnat de Catalunya. Com que hi ha menys alumnes en els nivells d’educació infantil i primària, això afecta a l’alumnat de religió catòlica.
Per altra banda, el delegat episcopal ha destacat que a Girona, com en la majoria de territoris de Catalunya, falten docents amb la titulació necessària per ensenyar religió. De fet, Pere Micaló ha assegurat que “hi ha centres amb places vacants” tant a la primària com a l’ESO per les baixes de professorat i que no es poden cobrir. Per això el delegat episcopal ha animat als futurs docents que es treguin la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA) per poder ser part del professorat de religió catòlica.