Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Un cor virtual amb més de 60 músics interpreta ‘O Sacrum’, del compositor igualadí Carles Prat

ACN Igualada.-63 músics catalans han participat al cor virtual impulsat pel compositor igualadí Carles Prat, en què interpreten una de les seves peces, ‘O Sacrum’. El tenor va llançar la […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Igualada.-63 músics catalans han participat al cor virtual impulsat pel compositor igualadí Carles Prat, en què interpreten una de les seves peces, ‘O Sacrum’. El tenor va llançar la proposta fa un mes a les xarxes socials, arran del confinament decretat a mitjans de març a la Conca d’Òdena i fruit de l’aturada de l’activitat, especialment en l’àmbit cultural. La idea era interpretar l’obra de manera col•lectiva, però mitjançant l’enregistrament individual, ja que tothom estava confinat a casa seva. L’èxit del resultat han dut el compositor igualadí a treballar en una segona peça, escrita especialment per a l’ocasió, per llançar una nova proposta en breu.

La proposta, oberta a tothom, oferia un vídeo amb la partitura general i l’àudio, així com també quatre versions amb cadascuna de les quatre veus destacades, per tal que l’obra es pugues seguir amb auriculars i, per tant, fos més fàcil d’enregistrar. Els cantants van fer arribar el seu enregistrament de vídeo i veu, que s’han agrupat, editat i mesclat, per poder obtenir el resultat final. Daniel Prat, músic i germà del compositor, ha estat l’encarregat de la producció d’aquesta proposta.