Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un congrés oferirà des de Reus formació virtual de dansa jazz a alumnes de tot el món

ACN Reus.-Un congrés mundial amb seu a Reus oferirà formació virtual de dansa jazz. El Jazz Wolrd Congress, que tindrà lloc del 27 al 29 d’agost i compta amb una […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Reus.-Un congrés mundial amb seu a Reus oferirà formació virtual de dansa jazz. El Jazz Wolrd Congress, que tindrà lloc del 27 al 29 d’agost i compta amb una desena de professors internacionals, és el primer a tot el món que planteja les seves classes via telemàtica. Segons la directora del certamen, Citlalli Luna, es tracta d’una idea sorgida arran de la pandèmia que permet abaratir costos i, alhora, oferir un coneixement de qualitat. Per facilitar la comunicació entre alumnat i mestres, les classes comptaran amb diversos traductors. L’organització preveu un mínim de cinquanta inscripcions i, de cara a futures edicions, es plantegen repetir l’esdeveniment en un format semipresencial.

La voluntat del Jazz World Congress, segons referma Luna, és “comptar amb un espai de diàleg, de reflexió, d’intercanvi de coneixements per tal de dignificar l’objectiu de la dansa”. El congrés constarà de vint-i-set hores de teoria i pràctica a càrrec d’onze professors de set països: Japó, Mèxic, Estats Units, Índia, Rússia i l’estat espanyol. Les entrades per assistir al certamen s’han posat a la venda aquest dimarts i es poden comprar fins el 20 d’agost a través del portal web del certamen. L’organització ha posat a disposició una sèrie de paquets d’entrades, per fomentar la participació dels ballarins en una, tres, nou o disset classes. No totes les hores lectives seran pràctiques, sinó que també s’han plantejat tres formacions teòriques. En l’àmbit virtual, no s’han limitat les places per assistir a les classes.Un concurs per a coreografies individualsD’altra banda, al Jazz World Congress hi haurà espai per a la competició a través d’un concurs dirigit al públic individual. D’aquesta manera, els participants hauran de representar una coreografia de qualsevol de les disciplines que formen part de la dansa jazz: jazz líric, jazz contemporani, jazz Broadway i jazz llatí. Els ballarins que es presentin optaran a diversos premis econòmics.En aquesta primera edició, l’organització no compta amb aportació econòmica pública. Tot i això, la voluntat és repetir el certamen l’any vinent i adaptar-lo al format semipresencial per poder accedir a espais públics on realitzar les classes magistrals.