Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Un ciberatac altera el subministrament de medicaments d’un dels principals distribuïdors de les farmàcies catalanes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Un ciberatac altera el subministrament de medicaments de la firma Alliance Healtcare, un dels principals distribuïdors de les farmàcies catalanes, segons ha avançat ‘El País’. El rotatiu assegura que la firma afronta problemes als sistemes informàtics des de divendres, i segons ha pogut comprovar l’ACN, aquest dimecres a la tarda el web de l’empresa no funcionava. El suposat atac es produeix dues setmanes després del que va patir l’Hospital Clínic, que va bloquejar els seus servidors mentre els pirates informàtics s’apoderaven de les dades que contenien. La firma farmacèutica explica al diari que treballar per “limitar l’impacte” del que qualifica com a “interrupció del sistema informàtic”, sense entrar en més detalls.

La publicació madrilenya també explica que el sector farmacèutic ha pogut afrontar la situació pel fet que treballa amb diversos majoristes. Tot i això, es pot haver produït algun problema puntual de subministrament.

Publicitat

En declaracions a l’ACN, Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), ha explicat però que els usuaris de farmàcia no resultaran de cap manera afectats per la situació.

<strong>Capil·laritat i estoc</strong>

“La cadena de farmàcies és una xarxa molt capil·lar. Cada farmàcia té estoc i treballa amb diferents proveïdors”. A Catalunya n’hi ha quatre, un dels quals Alliance Healthcare, que Torres ha confirmat que no serveix medicaments des de divendres. També ha explicat que es tracta d’una firma d’abast mundial que està fent “un esforç important” per solucionar el problema, amb diversos equips analitzant els sistemes informàtics.

La capil·laritat i l’estoc fan, però, que les farmàcies puguin afrontar la situació sense entrebancs, més enllà que “el medicament del pacient potser arribarà una hora més tard” per qüestions logístiques.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió