Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Un bloc ocupat de Barcelona denuncia que la propietat els envia “matons” perquè marxin

ACN Barcelona.-Un bloc ocupat de Barcelona ha denunciat aquest dimarts que la propietat els ha enviat “matons” de l’empresa City Lock, que es dedica a desallotjar ocupes, per pressionar-los i […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-Un bloc ocupat de Barcelona ha denunciat aquest dimarts que la propietat els ha enviat “matons” de l’empresa City Lock, que es dedica a desallotjar ocupes, per pressionar-los i que abandonin els pisos. Segons ha explicat a l’ACN la Susanna, una de les noies que hi viu, una representació de la propietat i treballadors de l’empresa s’han presentat davant del número 39 del carrer Sagunt aquest migdia i han canviat els panys de la porta de l’entrada, la del terrat i la dels trasters. El canvi de clau l’han fet en presència de dues patrulles dels Mossos, que després d’abstentar-se una estona han hagut de tornar més tard perquè des de City Lock lliuressin la clau del nou pany als veïns de l’edifici.

Segons relata la Susanna, la propietat els ha dit que tenien dret a accedir a les zones comunes i han aprofitat per canviar els panys d’aquestes, a més de comprovar pis per pis si tots els immobles estaven ocupats.”Si en alguns dels pisos no haguessin trobat a ningú haurien entrat i canviat el pany”, expressa convençuda.Després de comprovar que en els deu pisos del bloc hi ha nuclis familiars, algun dels treballadors de City Lock s’haurien quedat al replà, segons ella.Ha estat llavors quan gràcies al suport d’alguns veïns que han acudit per concentrar-se ha tornat a venir la policia per demanar que els lliuressin la nova clau. La Susanna, però, denuncia que només han donat un joc de la porta d’entrada per a tot el bloc i recorda que no és fàcil trobar un lloc on fer còpies ara.A més, diu, fins poc abans de les cinc de la tarda encara hi havia presència de l’empresa al portal de l’edifici. De moment, algunes famílies ja han denunciat el canvi de pany sense previ avís en ple estat d’alarma i sense lliurar una còpia per pis.D’acord amb la Susanna, l’edifici és buit des del 2016 i és propietat de Dinder Trade SL. Actualment l’ocupen deu nuclis familiars. Tot i que l’ocupació es va fer pública el 8 de març, assegura que ja hi eren des de feia uns dies.Aquest dimarts han topat al portal amb un representant de la propietat i el seu advocat i sis persones de City Lock.