Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Un altre regidor del PP de Badalona admet que compartia amb Albiol els poders a la societat de Belice

ACN Badalona.-El regidor de Sanitat de Badalona, Ramon Riera, compartia amb l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, els poders per gestionar la societat de Belice, un paradís fiscal de […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Badalona.-El regidor de Sanitat de Badalona, Ramon Riera, compartia amb l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, els poders per gestionar la societat de Belice, un paradís fiscal de d’Amèrica Central. La investigació dels Papers de Pandora, en la que han participat ‘El País’ i ‘la Sexta’, ha revelat aquest dijous que Riera figurava també com a apoderat de Luverne Internacional, l’endemà mateix que el propi Albiol desvinculés de la política la seva participació en aquesta societat. Ara, el PP de Badalona explica que Albiol i Riera són amics “des de fa més de 35 anys” i que el projecte que volien emprendre “no tenia res a veure amb la seva activitat política, sinó que el fet de fer-ho junts responia a l’amistat que tenien”.

Segons l’explicació que donen ara els populars, Albiol i Riera es van conèixer quan l’ara alcalde en tenia 18 i Riera ja rondava els 38. Tots dos es van afiliar al PP pràcticament en paral·lel, uns cinc anys més tard, i des de llavors han fet carrera pràcticament en paral·lel a l’Ajuntament de Badalona.Durant els anys que va estar activa la societat de Belice, Albiol va ser regidor a l’oposició i també alcalde, a més de vicesecretari d’Organització del PPC, president del PP a la Diputació de Barcelona, portaveu del PP a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya. En la seva etapa com a alcalde, entre 2011 i 2015, Riera va ser el seu ‘número dos’.Riera és regidor a l’Ajuntament de Badalona des del 1995 i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat a l’estructura del PP de Barcelona i de Catalunya, així com a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a la Diputació. Del 2011 al 2013 va ser diputat de Desenvolupament Econòmic i Turisme i vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona.