Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Un 7,5% dels punts de subministrament elèctric del barri de la Mariola de Lleida no tenen contracte

|

- Publicitat -

ACN Lleida – Dels 1.842 punts de subministrament elèctric susceptibles de ser contractats al barri de la Mariola només 1.703 estan activats amb comptador, per la qual cosa, el 7,5% no tenen contracte. Segons dades facilitades per Endesa a l’ACN, en el que portem d’any ja hi ha hagut 38 incidències per la fusió de fusibles per frau elèctric en aquest barri, xifra que suposa un 27,5% del total que s’han registrat a Lleida, i que han generat uns costos de prop de 13.000 euros. El responsable de la companyia a Lleida, José Moreno, recorda que el més “preocupant” quan hi ha una manipulació és la situació amb que es deixa la instal·lació i el risc que pot suposar pels veïns ja que moltes vegades poden derivar en incendis.

Endesa ha executat un pla de reforma de la xarxa elèctrica del barri de la Mariola amb l’objectiu de garantir la continuïtat del subministrament als seus clients. Les obres, que han tingut un pressupost superior als 700.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, han suposat la renovació de la línia de mitjana tensió que alimenta la barriada i, així, assegurar el servei.

Publicitat

Els treballs, que es van executar durant el 2022, han consistir a substituir 1,4 quilòmetres de cables subterranis d’una línia de 25 kV. La nova infraestructura, ja plenament operativa, permet assumir el total de les càrregues declarades i contractades. Amb tot, malgrat que les infraestructures actuals estan dimensionades d’acord amb la potència contractada, la Mariola ha registrat, només amb el que portem d’any, 38 incidències, totes quan s’han fos els fusibles degut al frau elèctric.

José Moreno explica que a mesura que reben imputs tant per part de les administracions com a través del propi sistema d’incidències dels clients que es queixen, s’activen els equips que fan les inspeccions i es van localitzant sobre el terreny les causes i els motius d’aquestes. Reconeix que al barri de la Mariola moltes vegades són per les connexions il·legals i per això remarca el risc que suposen aquest tipus de manipulacions per part de tercers ja que poden provocar incendis i “problemes molt seriosos”. Moreno afegeix que quan els tècnics de la companyia han de fer les inspeccions es coordinen amb els cossos de seguretat, ja sigui Mossos d’Esquadra o Policia Local.

Durant el 2022 i el que portem de 2023, Endesa ha fet 116 inspeccions a la Mariola sobre frau elèctric i s’han realitzat 75 talls, fet que significa que el 64% dels punts de subministrament eren irregulars.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió