Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Un 72,5% dels ciutadans estan disposats a vacunar-se immediatament contra el coronavirus, segons el CIS

ACN Madrid.-Un 72,5% dels ciutadans estan disposats a vacunar-se immediatament contra el coronavirus, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del gener. El percentatge de persones disposades a vacunar-se […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Madrid.-Un 72,5% dels ciutadans estan disposats a vacunar-se immediatament contra el coronavirus, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del gener. El percentatge de persones disposades a vacunar-se segueix augmentant, ja que al desembre només el 40,5% d’enquestats afirmaven rotundament que se la posarien. En la mateixa línia, disminueix el percentatge de ciutadans que diuen que no es vacunarien de forma immediata i se situa en el 16,5%. Fa un mes era del 28%. Els principals arguments de les persones que no es vacunarien són la por a efectes secundaris, perquè no es fien de les vacunes o perquè prefereixen esperar a veure com funcionen. Un 4,5% dels enquestats dubta sobre si posar-se-la.

Pel que fa a la responsabilitat en la lluita contra la pandèmia, un 67,6% dels enquestats creuen que qui se n’ha de fer càrrec són tant el govern espanyol com les comunitats autònomes en col·laboració mentre que un 18,1% creu que ho hauria de fer el govern espanyol i un 6,3% les autonomies.