Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

Un 70% de les empreses automobilístiques preveu una caiguda de la facturació superior al 30% el 2020

ACN Barcelona.-La crisi provocada per la covid-19 ha empitjorat significativament les previsions de les empreses del sector automòbil, segons recull l’enquesta ‘Auto Mobility Trends 2020’. L’informe, realitzat a més de […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Barcelona.-La crisi provocada per la covid-19 ha empitjorat significativament les previsions de les empreses del sector automòbil, segons recull l’enquesta ‘Auto Mobility Trends 2020’. L’informe, realitzat a més de 200 empreses del sector entre els mesos de febrer i maig, xifra en un 70% les empreses que preveuen una caiguda de la facturació superior al 30% el 2020. Pel que fa a inversions, fins a un 41% de les empreses han disminuït globalment la seva despesa i fins a un 20% ha hagut de recórrer a finançament extern per pal·liar els efectes de la pandèmia. A més, el sector assegura que les mesures de restricció del trànsit que s’estan aplicant a les grans ciutats “en cap cas” els beneficien.

En el cas concret dels fabricants d’automòbils, tots van aplicar un expedient de regulació temporal (ERTE) durant el confinament i tan sols un 40,7% de les empreses preveuen mantenir la seva plantilla d’empleats en aquest any fiscal. Segons ha explicat la vicepresidenta executiva de Faconauto, Marta Blázquez, el sector està “en plena transformació malgrat els riscos del present”. Així mateix, ha assegurat que les dades pel 2021 són “més esperançadores”. D’acord amb el baròmetre, un 12,8% de les empreses preveuen que l’any que ve augmenti tant la facturació com les inversions. Impuls cap al vehicle elèctricLa gran esperança del sector és el vehicle elèctric, pel que estan apostant un 80% de les empreses. En nova mobilitat, el baròmetre també destaca que s’està invertint en ‘car-sharing’, vehicles connectats i micromobilitat. De fet, pel que fa al vehicle elèctric, des del govern espanyol també han assegurat que és un dels reptes del futur. En la presentació de l’informe també hi ha participat la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, qui ha explicat que en matèria de cotxe elèctric el Pla de Recuperació de l’economia impulsat pel govern espanyol es proposa, entre altres, augmentar la xifra de vehicles elèctrics dels 78.400 als 250.000 el 2023. Pel que fa als punts de recàrrega, també se’n preveu un augment, dels 7.800 actuals fins als 100.000 en el mateix període al conjunt d’Espanya. “Són objectius molt ambiciosos”, ha reconegut Maroto. Mesa de l’automocióMaroto s’ha referit, novament, a la mesa de l’automoció, que s’ha compromès a convocar “com abans millor”. “Es una prioritat per poder posar en comú els projectes en que posarem la nostra aposta com a país”, ha assegurat. Així, ha posat d’exemple la col·laboració públicoprivada que van tenir govern i sector de l’automoció durant els mesos de confinament. “Ens juguem el futur del sector de l’automoció i de la indústria”, ha assegurat la ministra d’Indústria.135.000 sol·licituds del pla RenoveLa ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha explicat aquest divendres que el programa de Renovació de Vehicles 2020, conegut com a pla Renove, ha rebut un total de 135.000 sol·licituds. Així mateix, la ministra ha anunciat que a partir del pròxim dilluns ja es podrà accedir a l’aplicació per rebre les ajudes. Atès l’elevat nombre de sol·licituds rebudes, “el projecte és un pla d’estat”, ha reconegut Maroto.