Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Un 54% de les llibreries han obert en el primer dia de retorn

ACN Barcelona.-Un 54% de les llibreries catalanes ha tornat a obrir la persiana aquest dilluns, en el primer dia de retorn autoritzat dins del pla de desescalada del confinament dissenyat […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-Un 54% de les llibreries catalanes ha tornat a obrir la persiana aquest dilluns, en el primer dia de retorn autoritzat dins del pla de desescalada del confinament dissenyat pel govern espanyol. Ho han fet amb fortes mesures de protecció per a treballadors i clients, amb cita prèvia i només lliurant comandes preparades prèviament. Però segons el Gremi de Llibreters, la tardança en la publicació al BOE –diumenge a la tarda- dels detalls de l’obertura, explica que un 16% no hagi pogut obrir avui tot i voler-ho, i “tingui intenció de fer-ho al llarg de la setmana”. La resta, un 30%, ha decidit esperar a la Fase 1 que comença dilluns vinent, confirma el Gremi.

El Gremi de Llibreters lamenta que el retard en la normativa de seguretat hagi donat “poc marge” a les llibreries per adaptar-se, tot i que moltes ja s’havien estat preparant preveient les mesures que posaria l’executiu espanyol. Es queixen també dels “criteris d’interpretació” sobre els ERTOS, publicats el primer de maig, perquè han contribuït al seu torn a “dificultar enormement” la previsió i preparació de les llibreries.