Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Un 53,65% de la militància de Junts ha votat fins a les 18 hores a la consulta sobre la continuïtat al Govern

ACN Barcelona – Més de la meitat de la militància de Junts ja ha votat a la consulta sobre la continuïtat al Govern. A les 18 hores d’aquest dijous, un […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – Més de la meitat de la militància de Junts ja ha votat a la consulta sobre la continuïtat al Govern. A les 18 hores d’aquest dijous, un 53,65% dels afiliats ja han dit la seva, segons dades oficials del partit. Així, la participació ha pujat significativament aquesta tarda, ja que a les 12h només havien votat un 22,6% dels afiliats. Les bases de Junts poden participar de la votació fins a les 17 hores de divendres. La formació ha assegurat que la consulta es desenvolupa “amb total normalitat” i que els “problemes tècnics” han estat en la votació dels consellers nacionals i que ja han estat resolts. També afegeixen que hi ha hagut dos moments de “col·lapse” a les 00.00h i a les 8h a conseqüència de “l’alta participació”.

En la votació per renovar la direcció del partit al juny, el cens era de 6.010 afiliats i la participació no va arribar al 40%.

Ara, un total de 6.465 afilats poden respondre fins divendres a les 17h la pregunta: “Vols que Junts continuï formant part de l’actual Govern de la Generalitat de Catalunya?”. Hi ha tres opcions: sí, no o vot en blanc. Els resultats de la votació poden fer trencar el Govern de coalició amb ERC i Junts ja ha convocat una executiva divendres a la tarda per analitzar el vot de les bases.