Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Un 13% dels catalans han tingut dificultats per pagar les factures però un 56% ha pogut estalviar, segons el BBVA

ACN Barcelona.-La crisi del coronavirus ha impactat en les finances de les famílies catalanes, i un 13% han tingut dificultats per pagar les factures, segons una enquesta de l’Institut BBVA […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-La crisi del coronavirus ha impactat en les finances de les famílies catalanes, i un 13% han tingut dificultats per pagar les factures, segons una enquesta de l’Institut BBVA Pensiones publicada aquest dimarts. Malgrat això, un 56% dels catalans han pogut estalviar fins a una mitjana de 366 euros, perquè han gastat molt menys per l’aturada de l’activitat. Dels que no han tingut tanta sort, la immensa majoria, un 67%, han optat per tirar dels estalvis per pagar les factures pendents, un 43% han demanat una moratòria de pagaments, un 19% han recorregut a un familiar o un amic i un 9% a un préstec d’entitats financeres. D’altra banda, l’enquesta constata que un 44% dels catalans té previst estalviar més i gastar menys a partir d’ara.

L’enquesta també indica, però, que des que ha començat la desescalada els gasten menys que abans de la crisi del coronavirus són un terç (33%) mentre que més de la meitat, un 54%, ja estan gastant igual que abans.