Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Un 12% de les dones té possibilitats de perdre la feina temporalment, dos punts més que els homes, segons un estudi

ACN Barcelona.-Un 12% de les dones té més possibilitat de perdre la feina temporalment, mentre que el percentatge d’homes en la mateixa situació és inferior, en concret en dos punts […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-Un 12% de les dones té més possibilitat de perdre la feina temporalment, mentre que el percentatge d’homes en la mateixa situació és inferior, en concret en dos punts percentuals menys (10%), segons mostra un estudi de ManPower Group. La diferència s’explica per la presència més gran de dones en els sectors més afectats per la pandèmia de la covid-19 – les dones són el 59% dels professionals d’hostaleria; el 54% dels empleats d’administració i serveis i el 63% dels de cultura i tasques administratives-, i perquè en l’ocupació femenina hi ha més temporalitat. La pèrdua d’afiliats durant la crisi sanitària, entre febrer i juny, va ser molt més intensa entre les dones (-3,9%) que entre els homes (-2,7%).

A més, els professionals continuen havent d’assumir múltiples rols per poder adaptar-se a situacions extraordinàries, fent alhora el paper de ‘mestres’; professionals, pares o cuidadors amb “jornades interminables”. Aquesta “intensitat”, apunta l’estudi, és la raó per la qual les dones continuen valorant ‘anar a l’oficina’, cosa que permet separar “realment” la vida laboral de la familiar.En canvi, els homes es mostren més disposats a anar a l’oficina per “obtenir visibilitat i possibilitats d’ascens” i es mostren “més contents i segurs” per tornar al centre de treball.