Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Últims intents per tancar un acord ‘in extremis’ per l’ERO de CaixaBank després de tres dies de reunions maratonianes

ACN Barcelona.-Els sindicats i la direcció de CaixaBank continuen reunits per tancar un acord ‘in extremis’ en relació amb l’ERO impulsat per l’entitat i que, segons la darrera oferta de […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-Els sindicats i la direcció de CaixaBank continuen reunits per tancar un acord ‘in extremis’ en relació amb l’ERO impulsat per l’entitat i que, segons la darrera oferta de l’empresa, afectaria 7.160 treballadors a l’Estat. Després de tres dies consecutius de reunions maratonianes, les parts han acostat posicions, tot i que fonts sindicals consultades per l’ACN asseguren que encara hi ha qüestions que impedeixen un acord total. La representació legal dels treballadors exigeix unes millors condicions de sortida per afavorir la voluntarietat i que la plantilla pugui mantenir bona part dels avantatges vinculats al pla de pensions, un pla que beneficia a tots els empleats del grup i que és un dels més grans de tot Europa.

La darrera proposta de l’empresa, comunicada als sindicats a les 15.00 h d’aquest dimecres, contempla un total de 6.452 acomiadaments, una xifra inferior als gairebé 8.300 plantejats inicialment. A banda, CaixaBank té previst recol·locar fins a 570 empleats a altres companyies del grup i cobrir 138 vacants en filials.Pel que fa a les indemnitzacions, l’entitat proposa tres tipus de compensacions segons l’edat. El col·lectiu A, format pels treballadors d’entre 54 i 63 anys, rebria el 57% del seu salari brut anual fins a complir els 63 anys, descomptant-hi l’import de la prestació bruta mínima per desocupació. Pels sindicats, l’oferta és insuficient, ja que consideren que no s’hauria de descomptar la prestació per desocupació.Dins aquest col·lectiu, un dels altres punts de major conflicte és el nombre màxim de persones que es poden acollir a l’ERO de forma voluntària. CaixaBank proposa que un màxim de 1.650 treballadors d’entre 54 i 55 anys puguin acollir-se a l’expedient, mentre que els sindicats proposen eliminar aquest límit.El mateix passa amb el col·lectiu B, que agrupa la plantilla d’entre 52 i 53 anys. El banc xifra en 650 el nombre màxim de treballadors que poden acollir-se de forma voluntària a l’ERO, mentre que els sindicats consideren que aquest límit no hauria d’existir. Per altra banda, la indemnització proposada per CaixaBank és un pagament fraccionat fins als 63 anys que sigui equivalent al 57% del salari brut anual de cada treballador multiplicat per set. Pels sindicats, la indemnització hauria de ser el 57% del salari brut anual multiplicat per vuit. A més, la direcció afegeix una prima per voluntarietat de 14.000 euros, mentre que els sindicats reclamen que aquesta pugi a 20.000 euros.Pel grup C –la resta de treballadors-, la proposta de l’empresa contempla un pagament únic de 40 dies per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats, mentre que els sindicats reclamen una compensació de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats.Al límit de la pròrrogaDirecció i sindicats ja van acordar fa tres setmanes una pròrroga per poder arribar a un acord per l’ERO. El límit era aquest 29 de juny, data en què va arrencar l’última reunió per negociar les condicions de l’expedient. Les actes de la reunió iniciada aquest 29 de juny encara no s’han tancat i, per tant, les negociacions continuen dins els terminis establerts.Fonts sindicals consultades per l’ACN asseguren que la voluntat de les parts és arribar a un acord, però també recorden que les negociacions són “extremadament complexes” pel nombre de qüestions que estan sobre la taula. Més enllà dels acomiadaments, en les negociacions també s’han de definir quines seran les condicions dels treballadors procedents de Bankia o com quedarà definit el pla de pensions dels empleats.