Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

UGT reclama una pròrroga dels ERTO sense negociacions “estèrils i innecessàries”

ACN València.-La UGT ha reclamat aquest dimarts una pròrroga dels ERTO sense negociacions “estèrils”. El secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, ha recordat que hi ha d’un acord “important” entre […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN València.-La UGT ha reclamat aquest dimarts una pròrroga dels ERTO sense negociacions “estèrils”. El secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, ha recordat que hi ha d’un acord “important” entre sindicats i patronals sobre aquest aspecte i ha assegurat que obrir una nova negociació “no porta enlloc”. “No podem sotmetre a la societat a un procés de negociació innecessari, tenint en compte que estem en el tram final dels ERTO i que no aportaria res positiu ni per a les empreses ni per als treballadors”, ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació prèvies a l’inici del 43 Congrés Confederal de la UGT.

En la seva intervenció a l’acte d’obertura, Álvarez ha afirmat que els ERTO han estat “fonamentals” per protegir el teixit productiu. “Sense aquests expedients, avui tindríem tres milions d’aturats més”, ha afirmat. El secretari general de la UGT ha posat en valor la tasca del sindicat durant la pandèmia, amb l’impuls de subsidis per col·lectius com les treballadores de la llar o els aturats. Així mateix, ha celebrat la derogació de l’article del codi penal que “criminalitzava” el dret a vaga, o l’impuls de la Llei Rider. Tot i això, ha reconegut que el sindicat té “reptes importants” davant la “fragilitat” dels serveis públics, com la salut o la dependència. Així mateix, ha reclamat un acord sobre les pensions i la derogació de les reformes laborals. “Necessitem un acord immediat i crec que serà possible en els pròxims dies. Un acord que contempli la derogació de la reforma de 2013 i la tornada a l’acord social de 2011”, ha manifestat.