Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

UGT lamenta una “setmana negra” d’accidents laborals amb cinc morts a la indústria i la construcció a Catalunya

ACN Barcelona.-UGT ha lamentat aquest dilluns que la primera setmana d’agost cinc persones han mort en accidents laborals a Catalunya en els àmbits de la indústria i la construcció, un […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Barcelona.-UGT ha lamentat aquest dilluns que la primera setmana d’agost cinc persones han mort en accidents laborals a Catalunya en els àmbits de la indústria i la construcció, un fet “insòlit” en una època tradicionalment de baixa activitat. La UGT parla d’una “setmana negra” en un any on ja es registrava una “sinistralitat disparada”, amb 3 morts en agricultura, 7 en indústria i 4 en la construcció durant el primer semestre. “Si seguim aquest ritme de creixement durant el segon semestre del 2021, podrem afirmar que aquest any serà el pitjor pel que fa a morts a la indústria i la construcció a Catalunya, superant la xifra de 41 morts de l’any passat”, diu el sindicat, que reclama “mesures urgents” per revertir la situació.

Des de la sectorial UGT FICA de Catalunya acusen l’administració de “passivitat” i lamenten que les campanyes de conscienciació de l’administració “no estan donant els resultats esperats”. “Cal que es posi el focus en la inspecció de treball”, avisen. En aquest sentit, el sindicat creu que cal augment les inspeccions preventives i no reactives. D’altra banda, UGT FICA també reclama a les empreses que “focalitzin els seus esforços en la prevenció de riscos laborals i que inverteixin en la seguretat i salut dels treballadors. “La pandèmia no pot ser en cap cas una excusa per permetre condicions draconianes”, asseguren des del sindicat. UGT assegura que, des de l’any 1997, en què l’Eurostat va publicar les primeres estadístiques, l’Estat espanyol és a la cua d’Europa en matèria de seguretat i salut laboral. “Si volem demostrar que també som ciutadans europeus no podem continuar girant l’esquena a aquesta realitat i molt menys ignorar la desídia de l’administració i la manca d’escrúpols de la majoria d’empresaris d’aquest país”, assegura el sindicat en un comunicat.