Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

UGT lamenta que els ERTO “no han pogut impedir la destrucció d’ocupació i l’increment de l’atur”

ACN Barcelona.-El sindicat UGT ha assegurat aquest dimarts que malgrat l’impacte positiu dels ERTO com a “eina fonamental” en la pandèmia, els expedients temporals “no han pogut impedir la destrucció […]

Avatar
Agències 02/03/2021

ACN Barcelona.-El sindicat UGT ha assegurat aquest dimarts que malgrat l’impacte positiu dels ERTO com a “eina fonamental” en la pandèmia, els expedients temporals “no han pogut impedir la destrucció d’ocupació i l’increment de l’atur”. Coincidint amb la publicació de les noves dades d’atur, que apunten a un augment anual del 29,62% a Catalunya, UGT assegura que els expedients han permès “suavitzar” l’impacte de la crisi però que cal “reforçar i ampliar l’escut de protecció social” per evitar contra la cronificació de la pobresa i l’augment de la vulnerabilitat. A més, el sindicat lamenta que gairebé un any després de l’inici de la pandèmia, hi ha “més atur, menys ocupació i més precarietat”.

UGT recorda que ja s’ha superat la barrera dels 4 milions de desocupats a l’Estat i que a Catalunya són més de 5120.000, i assenyala especialment la preocupació per les xifres d’atur juvenil. “Continuen creixent mes rere mes, i també la desocupació entre les persones de més de 45 anys i les d’origen estranger”, avisa el sindicat. UGT també lamenta que la Renda Garantida de Ciutadania “no arriba a protegir a una de cada quatre persones en situació de pobresa severa” i diu que del total d’expedients de l’Ingrés Mínim Vital només se n’han resolt 28,6%, amb un 67,6% de denegacions. El sindicat també recorda que 151.166 catalans han demanat l’ajut del Govern per persones en situació d’ERTO amb baixos ingressos.