Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

UGT i USO arriben a un preacord en l’ERO d’Aumar que afecta 136 treballadors

ACN Barcelona.-Els sindicats UGT i USO han arribat a un preacord amb la direcció d’AUMAR per l’ERO presentat amb la finalització de la concessió de les autopistes AP7 i AP4 […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Barcelona.-Els sindicats UGT i USO han arribat a un preacord amb la direcció d’AUMAR per l’ERO presentat amb la finalització de la concessió de les autopistes AP7 i AP4 i que afectarà inicialment 136 treballadors. L’acord estableix que tots els afectats rebran la indemnització màxima establerta per acomiadament improcedent, que s’abonarà l’assegurança mèdica durant els 12 mesos següents a l’extinció del contracte i que es mantindran les primes d’Aumar per al nucli familiar del treballador que ho vulgui. A més, es mantindrà dins del conveni especial els treballadors a partir dels 55 anys fins als 63 i els majors de 59 l’empresa els pagarà les quotes del conveni especial fins als 64.

(En aquesta actualització, s’ha afegit el posicionament de CCOO, que no ha subscrit el preacord)El preacord també inclou un pla de recol·locació de nou mesos per als afectats i una desena de recol·locacions creades ad hoc. Ara, els treballadors hauran de ratificar aquest preacord en assembles que se celebraran entre el proper dilluns i dimarts. CCOO no subscriu el preacordPel que fa el sindicat CCOO, no han subscrit l’acord per desavinences en el seu contingut. Segons fonts del sindicat, els aspectes recollits en el document ja són obligacions establertes per llei o per conveni i lamenten que no s’hagi respectat l’adscripció voluntària, també prevista en el conveni del sector.Així mateix, qüestionen que no es “donin garanties jurídiques” als treballadors que no estan inclosos a l’ERO ni subrogats i que, en definitiva, no s’hagi adoptat cap mesura per reduir els acomiadaments.La filial d’Abertis va anunciar a finals d’octubre un ERO que havia d’afectar 140 treballadors de l’AP-7 (Hospitalet de l’Infant-Alacant) i l’AP-4 (Sevilla-Cadis) que s’aplicarà abans de la finalització de la concessió d’aquestes dues autopistes el 31 de desembre. Les vies d’alta capacitat compten amb 300 treballadors, 140 dels quals es dediquen a fer funcionar els peatges.