Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

UGT i CCOO plantegen sis manifestacions estàtiques a Catalunya per reivindicar la figura del treballador l’1 de Maig

ACN Barcelona.-La Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO) organitzaran sis manifestacions estàtiques a Catalunya per reivindicar la figura del treballador aquest Primer de Maig. Les concentracions se […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Barcelona.-La Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO) organitzaran sis manifestacions estàtiques a Catalunya per reivindicar la figura del treballador aquest Primer de Maig. Les concentracions se celebraran a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa i Igualada i estaran coordinades per socis dels mateixos sindicats, que vetllaran pel compliment de les mesures de seguretat davant la covid-19. A diferència de l’any anterior, però, no serà necessari fer cap mena d’inscripció. En una roda de premsa telemàtica, les dues organitzacions han pronosticat que les mobilitzacions tindran “una alta participació” malgrat les restriccions perquè hi ha “desenes de milers de treballadors” afectats per un ERO a Catalunya.

Durant la presentació dels actes de l’1 de Maig, el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha subratllat que la diada d’aquest dissabte ha de servir per “agrair la tasca dels treballadors durant la pandèmia” i per “tenir memòria” de la gent que ha patit durant la crisi de la covid-19. “Volem reconèixer la feina de totes les persones que ens han cuidat i d’aquelles que han viscut jornades interminables per donar resposta a la pandèmia”, ha comentat.Més enllà de l’agraïment al col·lectiu dels treballadors, els sindicats també han insistit que cal mantenir les mobilitzacions al carrer i combatre les injustícies socials. “Correm el risc que la precarietat laboral es cronifiqui; és necessari derogar la reforma laboral i fer pressió davant els ‘lobbies’ empresarials”, ha insistit el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros.