Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

UGT i CCOO insten a manifestar-se l’1 de Maig per reclamar millores salarials i reduir les desigualtats

ACN Tarragona – UGT i CCOO han instat la ciutadania a manifestar-se l’1 de Maig per reclamar millores salarials, la contenció dels preus i la reducció de les desigualtats socials. […]

Agències 28/04/2022

ACN Tarragona – UGT i CCOO han instat la ciutadania a manifestar-se l’1 de Maig per reclamar millores salarials, la contenció dels preus i la reducció de les desigualtats socials. La manifestació dels sindicats a Tarragona començarà a la plaça Imperial Tarraco a les 12 del migdia i acabarà a l’estàtua dels Despullats, al mig de la Rambla Nova, on hi haurà la lectura dels manifestos. Els representants dels treballadors han avançat que en els propers mesos hi haurà conflictivitat laboral en sectors com la química o els supermercats davant la negativa de moltes empreses d’actualitzar els sous en relació amb l’IPC i per la negociació de diferents convenis. Amb tot, han confiat que la recuperació del turisme impulsi la contractació a la demarcació.

Els sindicats han valorat positivament l’impacte de la reforma laboral. El secretari general d’UGT Tarragona, Joan Llort, ha apuntat que el 30% dels nous contractes ja són fixos, quan fins abans del canvi de llei eren únicament el 2%. Alhora ha afegit que a la demarcació hi ha encara 1.000 treballadors que estan amb un ERTO. D’aquests, confia que una part es reincorporaran a la feina amb l’inici de la temporada turística, mentre que bona part de la resta són del sector de l’automoció, que està acusant la manca de matèries primes i materials.

Per la seva banda, la secretària general de CCOO Tarragona, Mercè Puig, ha advertit que amb l’increment de l’IPC i la negativa d’algunes empreses a actualitzar els sous els treballadors estan perdent poder adquisitiu. Puig ha advertit que això causarà conflictivitat laboral, especialment en el sector de la química tarragonina i també dels supermercats. “Han estat essencials durant la pandèmia i les empreses han guanyat molts diners. Ara que és el moment de negociar els convenis col·lectius són les patronals que més es tanquen en banda”, ha assegurat en referència al sector dels supermercats.