Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

UGT i CCOO denuncien 177 casos positius de coronavirus a la plantilla de Correus de Catalunya

ACN Barcelona.-La Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO) han denunciat aquest dimecres la detecció de 177 casos positius de coronavirus a la plantilla de Correus a Catalunya, […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO) han denunciat aquest dimecres la detecció de 177 casos positius de coronavirus a la plantilla de Correus a Catalunya, 145 dels quals a la província de Barcelona. A través d’un comunicat emès aquest dimecres, els sindicats també han recordat que hi ha 305 persones més que es troben en quarantena i assenyalen que les dades posen de manifest “l’incompliment dels protocols sanitaris i de les mesures de seguretat” des que es va decretar l’estat d’alarma. De fet, UGT i CCOO destaquen que Correus és l’empresa que presenta el major índex de contagis per covid-19 de l’Estat després del personal sanitari.

En el comunicat, els dos sindicats ressalten la falta de mitjans per assegurar la protecció dels treballadors de Vic, Sant Celoni, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès i diverses unitats de repartiment de Barcelona. A banda, destaquen l’incompliment de la quarantena en municipis com Castelldefels, Vilanova del Vallès o Vilafranca del Penedès i les “insuficients mesures de desinfecció” de locals i oficines a Barcelona, Centelles i Sabadell.A tot l’Estat, CCOO i UGT han comptabilitzat 836 positius i 2.197 persones en quarantena dins la plantilla de Correus. Malgrat tot, les dues organitzacions també denuncien que l’empresa ha amagat dades provincials, un comportament que fa evident la “manca de transparència” i la “nefasta gestió” de la direcció de la companyia.Segons el comunicat, l’alt nombre de contagis es deu a “l’alta exposició” al qual va estar sotmès el personal de Correus durant les primeres setmanes de la crisi sanitària. “El president de la companyia va decidir mantenir tant sí com no el nivell d’activitat de l’empresa […] fet que va provocar que la plantilla es veiés obligada a treballar sense els mitjans de protecció necessaris, exposant al contagi a milers de treballadors i treballadores”, lamenten.Portaveus d’UGT consultats per l’ACN, asseguren que les queixes s’han traslladat als diferents òrgans de negociació de cada territori i estudien presentar una demanda a nivell estatal. En paral·lel, els treballadors exigeixen una rectificació de les instruccions operatives que es van imposar en decretar-se l’estat d’alarma i que es lliurin els mitjans de protecció necessaris als treballadors. “En cas contrari, s’haurà d’aturar l’activitat”, adverteixen els sindicats.