Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

UGT i CCOO de Correus denuncien el tancament de les Unitats de Distribució de Badia del Vallès i Polinyà

ACN Badia del Vallès – Els sindicats UGT i CCOO denuncien que Correus ha decidit tancar les Unitats de Distribució de Badia del Vallès i Polinyà (Vallès Occidental) i traslladar […]

Agències 24/01/2022

ACN Badia del Vallès – Els sindicats UGT i CCOO denuncien que Correus ha decidit tancar les Unitats de Distribució de Badia del Vallès i Polinyà (Vallès Occidental) i traslladar l’activitat als de Barberà del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda. En un comunicat, asseguren que la decisió de la direcció a la zona nord-est suposa una modificació de les condicions laborals dels treballadors i una clara pèrdua en la qualitat del servei en aquestes localitats. “CCOO i UGT denunciem la manca de cobertura de les plantilles estructurals, unida al tancament d’unitats de distribució i a la deslocalització del servei”, apunten en el text. Per aquest motiu, han convocat pels dies 26 i 27 de gener una concentració com a acte de protesta.

Segons els dindicats, la mesura repercuteix directament en les condicions laborals dels treballadors i treballadores, un conjunt de circumstàncies que “està portant a un desmantellament progressiu del Servei Públic de Correus”. “CCOO I UGT denunciem que el president de Correus i la Direcció de Correus a Catalunya posen el compte de resultats per sobre del dret de la ciutadania a un servei públic de qualitat, fent desaparèixer els carters de Badia del Vallès i Polinyà i integrant-los en les unitats de repartiment de Barberà del Vallès i Santa Perpètua de la Mogoda, condemnant a aquestes poblacions a ser candidates de l’Espanya buidada sense carteres i carters de proximitat”, afegeixen.

En el text detallen que Badia del Vallès té una població de 13.417 habitants, i Polinyà 8.389 habitants, totes dues amb una entitat poblacional, social, jurídica i econòmica pròpia. “La decisió adoptada per part de l’empresa va en direcció contrària a l’enfortiment de les petites poblacions, on el Servei Públic de Correus és una eina clau per a la vertebració econòmica i social i territorial”, afegeixen.