Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

UGT denuncia que les professionals de l’atenció primària hagin de vigilar una part de les incapacitats temporals

ACN Barcelona.-UGT s’ha adreçat aquest dimecres al conseller del Departament de Salut del Govern, Josep Maria Argimon, per denunciar que les professionals de l’atenció primària hagin d’assumir una part de […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-UGT s’ha adreçat aquest dimecres al conseller del Departament de Salut del Govern, Josep Maria Argimon, per denunciar que les professionals de l’atenció primària hagin d’assumir una part de les funcions en matèria de vigilància de les Incapacitats Temporals (IT). Segons el sindicat, es tracta d’una tasca que correspon a l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) i que pot derivar en una “ingerència” o un problema “ètic”. Així, recorda que a la primària els metges i les metgesses prescriuen la IT, mentre que a l’ICAM vigilen i fan la gestió i el control d’aquesta. “Només els professionals de l’ICAM tenen la competència per fer les tasques inspectores relacionades amb les incapacitats laborals”, insisteix.

A més, considera que és “intolerable” que ara hagin d’assumir el seguiment i la valoració mèdica dels processos d’incapacitat dels treballadors que hagin esgotat l’any de la IT. “Des del dia 365 fins al 545, els hauran de citar i encarregar-se de fer la valoració i la proposta d’alta o d’incapacitat, tenint en compte que mentre fan aquesta funció hauran de deixar de fer la seva activitat pròpia”, ha assenyalat UGT.