Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

UGT denuncia que es mantenen les diferències salarials a l’administració pública de l’Estat

ACN Barcelona.-El sindicat UGT ha denunciat que les diferències salarials a l’administració pública de l’Estat es mantenen i fins i tot s’han incrementat com a conseqüència de l’incompliment dels acords […]

Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-El sindicat UGT ha denunciat que les diferències salarials a l’administració pública de l’Estat es mantenen i fins i tot s’han incrementat com a conseqüència de l’incompliment dels acords amb els representants dels treballadors dos anys després del primer balanç. El sindicat ha elaborat un Mapa de la Desigualtat en què constata que les diferències es registren entre els règims (funcionaris i laborals) i entre el personal de diferents ministeris i organismes. El 4 de març del 2019, UGT va subscriure el IV Conveni únic amb el govern però després de la seva paralització no se n’ha desenvolupat cap aspecte. Es dona el cas, per exemple, que un funcionari del grup A1 cobra 56.890 euros i el seu equivalent laboral, del grup G, 31.360.

El sindicat havia denunciat el conveni únic del personal laboral el 2015 amb motiu de l’Informe del Comitè Europeu de Drets Socials, en què va titllar d'”injustificables” aquestes diferències entre les dues categories de l’administració espanyola, on hi ha treballen 15.000 funcionals i al voltant de 50.000 laborals, dels quals només uns 40.000 estan regulats pel Conveni Únic.La diferència de sous també té lloc en els ministeris, on segons el sindicat el govern ha incomplert l’acord de nivells mínims amb càrrecs als Fons Addicionals del 2018 i 2019. “Hi ha ministeris en els que la gent fuig i d’altres són atractius”, segons el secretari federal de l’AGE de FeSP-UGT, Carlos Álvarez, que ha destacat la important demanda en els concursos de trasllats.Altres àrees on hi ha una bretxa salarial és a Institucions Penitenciàries, on el complement va lligar al centre on es treballa. En aquest punt, però, Álvarez ha admès que sindicats i govern estan negociant. D’altra banda, a l’administració de Justícia es produeix una important diferència entre el personal de Justícia cedit a les comunitats i el del Ministeri. Així els treballadors del País Basc i Navarra són els més ben pagats de tot l’Estat i els seus complements poden arribar a doblar els del personal depenent del Ministeri de Justícia.