Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

UGT denuncia l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí per assetjament laboral al treballador investigat per abusos sexuals

|

- Publicitat -

ACN L’Espluga de Francolí – UGT ha denunciat l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) per incompliment en matèria de riscos psicosocials i per assetjament laboral al treballador del mateix ajuntament investigat per abusos sexuals. El sindicat considera que s’han obert expedient disciplinaris “sense que s’hagin constatat conductes sancionables”, tot i que la fiscalia demana 18 anys de presó per l’acusat, tal com va avançar l’ACN al març. Des de l’ajuntament, l’alcalde Josep Maria Vidal, ha indicat que tenien l’obligació “legal i moral de prendre totes les mesures que té al seu abast” i ha insistit que és la justícia “qui s’ha de pronunciar” sobre aquest cas que resta a l’espera d’obertura de judici oral.

El sindicat també ha interposat una demanda per “infraccions de despesa i contractació de personal públic” arran de la supressió de la plaça del treballador esmentat. UGT ha indicat que van demanar la informació corresponent a l’ajuntament i que no han rebut cap tipus de resposta.

Publicitat

Les denúncies presentades també fan referència al nou conveni col·lectiu dels treballadors de l’ajuntament. UGT ha dit que només es va negociar durant una setmana “amb la finalitat de fingir una negociació” amb ells. Sobre aquesta qüestió, Vidal ha comentat que van negociar amb el sindicat que té representació, CCOO, i ha recalcat que es va aprovar per unanimitat al ple.

UGT ha lamentat que el document no contempli una jornada de 35 hores setmanals, com “la majoria d’administracions locals, si no que s’aplica la jornada de 37,5 hores.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió