Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

UGT denuncia l’acomiadament d’una treballadora després d’avisar que hauria d’ocupar-se de la seva filla en quarantena

ACN Barcelona.-La UGT ha denuciat a la Inspecció de Treball i al jutjat social l’acomiadament d’una treballadora després d’avisar que hauria d’ocupar-se de la seva filla en quarantena. En un […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-La UGT ha denuciat a la Inspecció de Treball i al jutjat social l’acomiadament d’una treballadora després d’avisar que hauria d’ocupar-se de la seva filla en quarantena. En un comunicat, el sindicat explica que el passat 21 de setembre l’empleada es va posar en contacte amb els seus superiors per explicar-los que havia rebut un correu de l’escola de la menor que advertia les famílies que s’havia trobat un possible cas de covid-19 a la classe i que probablement s’hauria de posar en quarantena tot el curs. Aquella tarda l’empleada va rebre una notificació per acomiadament disciplinari, amb l’argument que la seva productivitat havia caigut un 30%. La dona havia teletreballat des de l’inici de l’estat d’alarma ja que la feina que fa ho permet.

La UGT afirma que aquest acomiadament és conseqüència de la no gestió dels efectes laborals que genera la pandèmia i dels aïllaments per covid-19. A més, asseguren que és un cas de discriminació indirecta de la dona en el mercat laboral ja que són elles les que assumeixen majoritàriament la cura dels menors i persones a càrrec.