Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

UGT denuncia Glovo davant la Fiscalia per “incompliment” del Codi Penal i la llei de prevenció de riscos laborals

ACN Barcelona.-UGT ha presentat una denuncia contra Glovo davant la Fiscalia “per incompliment de diversos articles del Codi Penal i de la llei de prevenció de riscos laborals”. En concret, […]

Agències 30/05/2019

ACN Barcelona.-UGT ha presentat una denuncia contra Glovo davant la Fiscalia “per incompliment de diversos articles del Codi Penal i de la llei de prevenció de riscos laborals”. En concret, ha considerat que l’empresa “mitjançant engany o abús de situació de necessitat”, imposa als treballadors condicions laborals i de Seguretat Social “que perjudiquen, suprimeixen i restringeixen els drets que tenen reconeguts per les disposicions legals” i que no donen d’altra els treballadors a la Seguretat Social. A més, ha apuntat que també infringeix les normes de prevenció de riscos laborals “no facilitant mitjans necessaris perquè els treballadors exerceixin la seva activitat amb mesures de seguretat i higiene adequades”.

El sindicat ha afirmat que les empreses com Glovo “no formalitzen” els treballadors donant-los d’alta a la Seguretat i ha manifestat que la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social “han aixecat actes d’infracció i de liquidació de quotes contra aquestes empreses, i en especial contra Glovo”. Ha afegit que aquesta companyia “també ha estat condemnada en seu judicial, en procediments individuals per acomiadament instats pels serveis jurídics de la UGT, reconeixent-se la relació laboral d’aquestes persones treballadores amb Glovo”. D’altra banda, el sindicat ha acusat l’empresa de “voler rentar-se les mans” respecte al repartidor mort el passat dissabte. En aquest sentit, ha explicat que tot i que l’empresa diu que el repartidor mort feia ús del compte d’una altra persona i no en tenia constància, aquesta “oculta que a través de la seva aplicació informàtica coneix en tot moment des de quin telèfon es realitza l’acceptació de l’ordre de repartiment, i que no coincidia amb el corresponent a la persona que inicialment tenia assignada el referit compte de repartiment”. Per a la UGT, el repartidor mort el passat dissabte és l’exemple de moltes altres persones dedicades al repartiment per compte de les empreses a través de plataformes com Glovo que es troben “en una situació de necessitat social i de precarietat extrema en les seves condicions de treball, perceben salaris que no aconsegueixen el mínim interprofessional i realitzen jornades laborals extenuants i a preu fet”.