Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

UGT demana una reunió urgent amb la ministra de Transports perquè aclareixi si traspassarà Rodalies a la Generalitat

ACN Barcelona.-UGT ha demanat una reunió urgent amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, perquè aclareixi si el govern espanyol transferirà Rodalies a la Generalitat. En […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-UGT ha demanat una reunió urgent amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, perquè aclareixi si el govern espanyol transferirà Rodalies a la Generalitat. En una carta, el secretari general de la FeSMC-UGT, Antonio Oviedo, li ha transmès la seva “preocupació” per aquesta possibilitat, que inclouria la titularitat, els actius, el material i els treballadors adscrits, i li retreu que els sindicats haurien d’haver estat informats ja que formen dels comitès d’empresa tant de Renfe com d’Adif. Segons sosté, aquest traspàs es podria traduir en un “canvi substancial” en les condicions laborals dels treballadors i per tant considera que suposaria una “greu agressió” cap als seus interessos i els de la ciutadania.

“Recordar-te que des d’UGT sempre ens hem posicionat en contra de la fragmentació d’ambdues empreses estatals perquè suposaria el principi del fi d’aquestes empreses per les cessions en cascada”, traslladada el secretari general de la FeSMC-UGT en la seva missiva.”És per tot això que, abans que aquesta situació derivi per senders de conflictivitat, et proposo que ens convoquis al més alt nivell als principals sindicats afectats”, conclou la missiva.