Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

UGT demana un nou secretari de Mesures Penals “de consens” i amb experiència

ACN Barcelona.-UGT ha demanat un nou secretari de Mesures Penals “de consens” i amb experiència, hores després que s’hagi conegut la dimissió d’Amand Calderó, que ocupava el càrrec fins ara. […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-UGT ha demanat un nou secretari de Mesures Penals “de consens” i amb experiència, hores després que s’hagi conegut la dimissió d’Amand Calderó, que ocupava el càrrec fins ara. El sindicat fa una valoració “positiva” d’una dimissió “que s’hauria d’haver produït fa mesos” però considera que altres membres de l’equip del fins ara alt càrrec de Justícia també haurien de plegar. En aquest sentit denuncien la manca de suport als professionals penitenciaris i la presa “sistemàtica” de mesures “unilaterals” i “alienes a la pràctica professional”, unes mesures que “estan portant el sistema a un punt de conflicte extrem i de manca de seguretat alarmant”.

Per tot plegat, UGT demana a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que “no torni a cometre la mateixa errada” que ha fet amb el nomenament del nou director general d’Afers Penitenciaris i nomeni una figura “de consens” que tingui “l’aval dels professionals penitenciaris”, amb experiència “real” en aquest àmbit i amb “tarannà procliu a escoltar i entendre els problemes reals existents als centres penitenciaris”.